Badkamer renovatie, stel een plan op

Een badkamer renovatie is een behoorlijke klus, maar wel eentje waar je na afloop met veel tevredenheid op terug kunt kijken. Een mooie en comfortabele badkamer is goud waard. Begin voor je renovatie van de badkamer met een goed uitwerkt plan. Hoe doe je dat? Enkele tips lees je hieronder!

Renoveren badkamer: Het grovere werk – maak een plan

Bij een badkamer renovatie vervang je in de meeste gevallen het sanitair en het tegelwerk. Soms wordt de indeling van de badkamer ook aangepast, waardoor er aanpassingen gedaan moeten worden aan het leidingwerk. Het vergt dus een hoop werk, en daarom is een plan van groot belang.

 

 

Hoe komt jouw droombadkamer eruit te zien?

Bedenk goed wat je wilt bereiken met de badkamer renovatie. Zoek geschikt sanitair uit en kijk wat voor een badkamertegels je graag wilt hebben. Het begint echt met kijken wat je precies wil, zodat je gerichter een planning kunt maken voor je badkamer. Kijk bij het uitzoeken van het sanitair naar de prijs, het uiterlijk en de functionaliteit. Let ook goed op afmetingen. Het sanitair moet natuurlijk wel in je badkamer passen. Is het bijvoorbeeld gemakkelijk schoon te houden en doet het wat je nodig hebt?

Maak een badkamer tekening

Maak een tekening – of laat een tekening maken – van de badkamer. Dit kan vooral handig zijn wanneer je de indeling compleet wilt veranderen. Het zorgt er tevens voor dat je beter voorbereid kunt beginnen.

 

 

Schakel eventueel specialisten in

Een badkamer renovatie is niet gemakkelijk, omdat er veel zaken gedaan moeten worden die met weinig kennis lastig kunnen zijn. Een badkamer betegelen of leidingwerk verleggen kan lastig zijn. Daarom is het verstandig om specialisten in te schakelen, zoals loodgieters en tegelzetters. Als er mensen in je kenniskring zijn die bepaalde klussen kunnen doen, is dat natuurlijk ook een optie. Mogelijk zijn er ook wat zaken die je zelf kunt doen.

 

Zorg dat je ergens kunt douchen!

Een badkamer renovatie kan langer duren dan je vooraf hebt verwacht. Zorg er daarom voor dat je een plek hebt om te douchen en waar je eventueel naar het toilet kunt gaan. Dit zijn zaken die je kunt afspreken met de buren. Douchen zou ook kunnen op je werk of in de sportschool.