Gezocht: Klusjesman

Heb jij twee linkerhanden? Dan kan het best lastig zijn wanneer je klussen in en om het huis hebt. Wanneer je hier niet handig in bent, kun je alles uit handen geven aan een klusjesman of een aannemer. Maar waar en hoe kun je zo iemand het beste vinden?

Het soort klus

Als eerste kijk je natuurlijk naar het type klus. Voor klussen die te maken hebben met elektriciteit heb je een andere klusjesman nodig dan voor een gevelrenovatie. Wanneer het gaat om een hele grote klus, zoals een uitbouw, kan het helpen om een aannemer te zoeken. Er zijn meerdere soorten klusjesmannen, zoals aannemers, schilders, loodgieters, elektriciens en timmermannen. Er zijn daarnaast ook bedrijven die alles voor je kunnen regelen, bijvoorbeeld omdat ze met meerdere klusjesmannen samenwerken.

 Hoe vind je een goede klusjesman?

Hoe kun je nou een goede klusjesman vinden? Online kun je natuurlijk al een hoop vinden. Dankzij het internet kun je veel bedrijven vinden die bij jou in de buurt zitten. Het is ook heel gemakkelijk om ervaringen van anderen te checken, zodat je weet of eerdere klanten tevreden waren over het werk. Vervolgens kun je het beste een kennismakingsgesprek aanvragen. Er kan dan gekeken worden wat je precies wilt en wat dit je zal kosten. Je kunt meteen kijken of de klusjesman zelf nog ideeën heeft en of je er een goede klik mee hebt. Dit geldt ook voor aannemers. Het nadeel is dat er bij zowel een klusjesman als een aannemer ook mensen tussen zitten die wat minder goed werk leveren. Dit voorbereidende werk is dus echt belangrijk. Het moet goed voelen en je moet het idee krijgen dat de klusjesman weet waar hij het over heeft.

Vraag een offerte aan en bekijk de voorwaarden

Wanneer je een goede klusjesman hebt gevonden, kun je een offerte aanvragen. Het is dan vooral heel belangrijk om de voorwaarden goed te lezen. Bekijk wat er gebeurt wanneer je bijvoorbeeld niet tevreden bent over de werkzaamheden die gedaan zijn. En wat wordt er gedaan in geval van bijvoorbeeld schade? Dit zijn zaken die zeer belangrijk zijn. Vergelijk eventueel meerdere klusjesmannen of klusbedrijven met elkaar. Op deze manier kun je beter weten wat een goede keuze is.