Keuken renovatie, begin bij het begin

Een keuken renovatie kan een behoorlijke klus zijn, maar tegelijkertijd ook een hele leuke. Je kunt namelijk een keuken helemaal inrichten naar je eigen smaak en met inbouwapparatuur die jou bevalt. Er is een ruim aanbod aan keukens, dus waar begin je als je een volledig nieuwe keuken wilt?

 

Keuken renoveren? Werk volgens een plan!

Bedenk goed wat je graag wil wanneer je van plan bent een keuken renovatie te doen. Waar wil je dat het gasfornuis is (of inductieplaat!)? Kies je voor een kookeiland of is hier de ruimte niet voor? Bedenk ook goed waar je bijvoorbeeld stopcontacten wil hebben. Niets is zo vervelend als je een blender nodig hebt, maar er niet goed bij kunt.

 

Op zoek naar een nieuwe keuken!

Er zijn veel bedrijven waar je keukens kunt uitzoeken. De mogelijkheden zijn eindeloos en het is doorgaans mogelijk om een keuken op maat te laten maken. Bekijk wat voor een keukens er zijn, wat voor een inbouwapparatuur daarbij kan worden geplaatst. Maak keuzes in handvaten, de kraan en de keukenkastjes. Daarna kun je met het bedrijf afspraken maken om de keuken te laten plaatsen. Lees de voorwaarden hierin altijd goed, zodat je de beste deal kunt sluiten. Het kan ook geen kwaad om meerdere aanbieders met elkaar te vergelijken. De prijs van een nieuwe keuken kan namelijk behoorlijk verschillen.

 

Voorbereidingen treffen: Slopen, verven, betegelen

Als je een keuken hebt uitgekozen, ben je nog niet klaar. Mogelijk moet er nog veel gebeuren. Denk aan het slopen van het keukenblok. Ook moet je de muren verven of betegelen en komt er mogelijk een nieuwe vloer in de keuken. Het is ook goed mogelijk dat de waterleidingen moeten worden verplaatst of dat bepaalde aansluitingen anders moeten. Zorg dat dit allemaal geregeld is, voordat de nieuwe keuken wordt geplaatst.

 

Huur een specialist in – vraag offerte aan

Je kunt hier mensen voor inhuren, maar eventueel ook zelf wat klusjes oppakken. Zorg dat je een alternatieve manier hebt om iets te kunnen koken. Bijvoorbeeld middels een draagbaar klein gasfornuisje, of mogelijk kun je bij familie of vrienden eten. Een andere optie is om vooraf meer te koken en alles in te vriezen, zodat je tijdens de renovatie alleen maar de ingevroren maaltijden hoeft op te warmen.

Vraag hieronder een offerte aan bij klusbedrijven via Renoveren.eu.