Een centrale verwarming die gebaseerd is op de verbranding van pellets kan tot wel 40 procent goedkoper als een centrale verwarming die gebaseerd is op stookolie of aardgas zijn. Pellets zijn kleine brandbare deeltjes die een zeer hoge verbranding kennen en dus ook een zeer hoge graad van verwarming kennen. Ze zijn tevens ook goedkoper als stookolie en aardgas en bieden een gelijkaardig rendement. Al enkele jaren is deze vorm van centrale verwarming de huiskamers aan het veroveren, voornamelijk door de goedkopere brandstof. Het is belangrijk te weten dat U dan nog wel altijd moet beschikken over een voorraad die de installatie voorziet van de nodige brandstof. Het is echter wel zo dat dit bij stookolie ook het geval is en dat men er eveneens een goed oog op moet nahouden wil men er zeker van zijn dat alles zonder enige zorgen kan verlopen.

De centrale verwarming op pellets kan makkelijk ingebouwd worden in bestaande installaties wat natuurlijk de hele aankoop nog aantrekkelijker maakt voor zij die geïnteresseerd zijn in dergelijke installaties. Door het goedkopere verbruik zal de investering die U maakte zeer snel teruggewonnen kunnen worden. Houdt dit dus vooral in Uw achterhoofd wanneer U toch nog begint te twijfelen over de daadwerkelijke aanschaf. Verder kan U er ook voor kiezen het warm water te laten voorzien door dezelfde installatie, waardoor U ineens bespaart op twee dingen tegelijk. Merk wel op, U zal dan wel moeten beschikken over een ietwat aangepaste installatie die specifiek bedoeld is voor de centrale verwarming op pellets.
Voor meer informatie betreffende de pellets alsook de centrale verwarming gebaseerd op pellets, kan men altijd terecht bij gespecialiseerde vakmensen.