Zorg dat de oppervlakken brand­schoon en droog zijn voor je begint. Kies een goed merk kit met een schimmelwerend ingrediënt.

Siliconenkit is ideaal als flexibele en waterdichte verzegeling rond gootsteen, bad en douche. Het is makkelijk in gebruik en oogt, indien zorgvuldig aangebracht, erg professioneel. er zijn diverse kleuren, dus al je een bad of tegels met een kleur hebt, kun je het aanpassen.

Benodigdheden:

  • SANITAIRE SILICONENKIT EN KITPISTOOL
  • AFPLAKTAPE
  • STANLEYMES AFWASMIDDEL
  • SILICONENSPATEL
  • KEUKENPAPIER

Uitvoering:

Plak aan weerszijden, op circa 3 mm afstand en parallel aan de rand van de te kitten zone, afplaktape en zorg dat de afstand tussen de twee stukken tape gelijkmatig is. Dat helpt je een strakke lijn te maken.

Doe de tube kit in het pistool en zet de spuitmond op de tube. Snijd met het stanleymes het tuitje in een hoek van 45 graden tot een formaat dat past bij de rand die je wilt kitten. Snijd eerst een klein stukje af – je kunt het altijd nog groter maken.

Vul het bad met koud water. Dit voorkomt dat de kit oprekt en loskomt als je later een lekker warm bad neemt.

Doe een kneepje afwasmiddel in een kommetje water en houd het bij de hand.

Begin in de hoek en knijp de kit gelijk­matig en glad in de ruimte tussen de stukken tape. Wees royaal en zorg dat je geen gaten achterlaat. Maak je geen zorgen over klodders – dat los je zo op.

Doop de spatel of je vinger in de kom water met afwasmiddel. Begin weer bij het begin, druk de spatel of je vinger in de kit, trek hem tussen de tape door en vorm een holronde lijn. Veeg over­tollige kit weg met keukenpapier.

Doe 30-40 cm per keer, maak schoon, bevochtig opnieuw en herhaal.

Zodra je tevreden bent met de afwer­king en er geen gaatjes meer zijn, verwijder je vlot de tape in één rustige, vloeiende beweging. Laat de kit drogen en het koude water 3 tot 4 uur in het bad staan. (Controleer specifieke droogtijden in de gebruiksaanwijzing.)

Tips:

De plek waar je de spuitmond snijdt, bepaalt hoeveel kit eruit komt. Voor een dunne lijn snijd je de mond dicht bij de punt af; voor een dikkere snijd je dichter bij de tube.

Wees niet bang dat het fout gaat, maar als je nerveus bent, kun je eerst een lijn uitproberen op een oude krant.

Begin met korte lengtes kit, tot je genoeg zelfvertrouwen hebt.