Deze klus is snel te klaren en met een beetje loodgieterskennis hoef je er geen vakman bij te halen. Bij deze instructies gaan we ervan uit dat je de bestaande apparatuur vervangt en de leidingen al aanwezig zijn.

Verwijder alle verpakkingsmateriaal om en in het apparaat. Houd de instructies bij de hand. Probeer zoveel mogelijk verpakkingsmateriaal te recyclen.

Laat de stekker van je wasmachine of vaatwasser voorlopig uit het stopcontact. Draai bij wasmachines met een sleutel de bouten los die tijdens het transport de trommel op zijn plaats houden.

Benodigdheden:

  • NIEUWE VAATWASMACHINE PLUS SLANGEN
  • AFVOERVERBINDING
  • VERSTELBARE MOERSLEUTEL

Uitvoering:

Verbind de waterleidingen met het apparaat volgens de instructies via de meegeleverde slangen.

Controleer of de klep(pen) van de bestaande leidingen gesloten zijn.

Draai de slang vast aan de leiding­(en). Controleer of de verbinding strak zit voor je de klep opendraait.

Als je identieke delen vervangt, hoef je alleen maar de afvoerslang in de bestaande afvoerbuis te steken. Sluit hem anders aan op de gootsteenafvoer, als de machine daar dichtbij staat, of op een verticale afvoerpijp.

Aansluiten op gootsteenafvoer: vervang de zwanenhals door een wasmachine­of vaatwasserafvoerbuis en sluit de afvoerslang van de machine daarop aan.

Aansluiten op bestaande afvoerbuis: sluit eventueel een verbindingsstuk aan op de buis en sluit hier de afvoer­slang van de machine op aan.

Tips:

Doe zelf geen elektrische klusjes voor de aansluiting van je machine. Schakel een elektricien in.

Geef je oude wasmachine of vaatwasser mee aan de leverancier.