CV-ketel stuk? In het ergste geval zal de verwarmingsinstallateur of reparateur bij de vaststelling van een defect moeten meedelen dat er een zwaar defect is dat niet enkel te verhelpen is met een vervanging. Dergelijke karweien leiden vaak tot reparaties die tot hoofdbrekens leiden, want U wil uiteraard niet te lang zonder verwarming zitten en zeker niet in de periode van de herfst en de winter.

Problemen met de verwarming? Stel niet uit tot morgen en voorkom erger…

Het is daarom dan ook belangrijk dat U vroegtijdig een reparateur ter hulp roept van zodra U opmerkt dat er iets mis aan het gaan is met Uw installatie. Gedurende de periode van de vaststelling en de komst van de persoon die een analyse zal uitvoeren laat U de installatie gewoon uitstaan, gewoon om te voorkomen dat er verdere schade en/of problemen zouden optreden die U enkel maar duurder zouden kunnen uitkomen in de reparatieprijs.

Onderhoudsbeurt ter voorkoming van problemen met de verwarming

Het belangrijke aan een reparatie is niet alleen dat men het defect verhelpt maar dat men ook garandeert dat er niet snel een volgend defect zal opduiken binnen de installatie. De installateur zal dan ook vaak na de reparatie een onderhoudsbeurt uitvoeren en eveneens kijken of de druk in de leidingen stabiel en ongewijzigd is.

Reparatiekosten – Wat kost het?

De reparatiekosten kunnen variëren afhankelijk van de ernst van het probleem en de tijd die nodig is om het probleem op zich te verhelpen. Voor meer informatie kan U altijd terecht bij de installateur of bij een bedrijf dat hier in gespecialiseerd is. Zij kunnen U ten allen tijd verder helpen bij enige bijkomende vragen of voor verdere informatie.

 

Ga niet zelf reparaties uitvoeren – Vraag offerte aan
Probeer in elk geval nooit zelf een reparatie uit te voeren om te vermijden dat U de garantie verliest en ook gewoonweg omdat dit gevaarlijk kan zijn voor U en enige omstanders die U bijstaan bij de reparatie. Vraag via onze website offertes aan bij bedrijven die hierin gespecialiseerd zijn.