Wanneer men thuis over een terras beschikt kan men zich al gauw voorbereiden op vele gezellige avonden die zowel kunnen plaatsvinden in de zomer als de winter. In de winter is het echter minder aantrekkelijk om buiten in de kou te gaan zitten zonder de nodige verwarming. Daarom dat men op het idee is gekomen om ook op het terras een vorm van verwarming te plaatsen: Een terrasverwarming, ook wel beter bekend als een heater.

Soorten terrasverwarming

Naast de klassieke gasbranders die men kent van op evenementen in de stad en dergelijke, zijn er eveneens de kleine straalkacheltjes op elektriciteit of een andere brandstof. Deze zijn los te verkrijgen en bieden een aangename vorm van warmte die de sfeer ’s winters toch wel kan omschakelen. Zo kan U ook in de winter genieten van een gezellig onderonsje op het terras van Uw woning zonder kou te liggen lijden.

Vloerverwarming en wandverwarming voor buiten

Niet alleen dergelijke kacheltjes maar ook vloer- en wandverwarming kan gebruikt worden om een terras te voorzien van de nodige warmte wanneer dit nodig zou kunnen blijken. Men heeft het dan wel specifiek over vloer- en wandverwarming die gebaseerd is op infrarood. Dit om enige vorm van warmteverlies dramatisch te beperken. Het aantrekkelijke hieraan is dat men aan een zeer hoog rendement zal kunnen opwarmen zonder een groot warmteverlies te kennen.

Welke terrasverwarming kiezen?

Opwarmen met infrarood straling

Het is namelijk zo dat enkel de objecten en personen zullen opwarmen, doordat men straling gebruikt om op te warmen, en de lucht onaangetast zal blijven. Zo zal U zelf een opgewarmd gevoel krijgen zonder dat de lucht rondom U aangetast wordt. Dit zorgt voor een snel gevoel van verwarming en biedt ook de mogelijkheid om de verwarming slechts van korte duur in te schakelen, wat natuurlijk de verbruikskosten ten goede komt. Bij infrarood is het rendement vrijwel altijd 95 tot 100 procent per energie-eenheid.

Problemen met uw terrasverwarming? Schakel een expert in

Heeft u problemen met uw straalkachel, heater, terrasverwarming? Schakel een klusjesman in. Via deze website kunt u direct een offerte aanvragen.