Voor de verwarming van het zwembadwater kan men verschillende soorten installaties aanschaffen die elk hun eigen rendement en voor- en nadelen kennen. Het is echter wel zo dat men vaak de leidingen van het zwembadwater aansluit op de verwarming van de woning, waardoor men een groot geheel heeft zonder enige tussenkomst van aparte installaties. Dit is echter af te raden aangezien U met een enorm hoge kost zal opgezadeld zitten die niet erg aantrekkelijk is. Er zijn op de markt verschillende duurzamere vormen beschikbaar die Uw zwembadwater op een efficiënte manier kunnen opwarmen. Deze nieuwe technieken zijn uiteraard iets duurder bij de aankoop maar besparen U vaak een hele hoop geld bij het gebruik.

Zo is er de opwarming van zwembadwater door middel van zonnecollectoren, en eventueel een zonneboiler, die door middel van zonne-energie de leidingen waardoor het water zal gaan circuleren opwarmen en het zo op temperatuur zullen houden. Dit is een van de nieuwere technieken die al door vele zwembadeigenaars in gebruik is genomen.

Verder is er ook de warmtepomp voor het zwembad. Deze onttrekt de warmte aan de lucht rondom de locatie waar deze zich bevindt en zet deze om in warmte die het water zal verwarmen. Dit is eveneens een duurzame methode die geheel op zich zal werken en geen verdere kosten bedraagt. Het heeft een enorm hoog rendement wat dus betekent dat U voor weinig geld veel zal kunnen verwarmen.

Tot slot is er ook nog het gebruik van een aparte verwarmingsketel die het water zal opwarmen en op temperatuur zal houden door vaste circulatie. Dit is echter een techniek die al zeer lang achterhaald is en een lager rendement kent als de twee voorgenoemde. Men probeert dan ook aan te sporen deze techniek niet meer toe te passen.